Home StiriDiverse 4 lucruri pe care sa le verifici la masina inainte de vacanta de 1 mai

4 lucruri pe care sa le verifici la masina inainte de vacanta de 1 mai

by autohut

Inca putin pana la vacanta de 1 mai, asa ca trebuie sa iti pui masina la punct pana cand aceasta incepe, mai ales in cazul in care iesi cu ea din tara. Totul trebuie sa mearga de minune, iar din masina nu trebuie sa iti lipseasca nimic, pentru ca o calatorie fara peripetii este intotdeauna mult mai frumoasa.

De la sistemul de franare la pneuri, de la trusa de prim ajutor la sistemul de suspensie si cel de lumini, o masina pregatita pentru un drum lung este o masina pe care te poti baza. Asa ca iata ce trebuie sa ai pe lista de verificari, inainte de a pleca in excursie, alaturi de cei dragi:

Trusa de prim ajutor

Cu toate ca iti dorim din plin o excursie fara absolut niciun eveniment neplacut, niciodata nu trebuie sa spui “Niciodata”. Pe langa faptul ca toate piesele auto de sub capota autoturismului tau trebuie sa functioneze la parametri optimi, din trusa de prim ajutor nu trebuie sa lipseasca urmatoarele: comprese si pansamente sterile, rivanol, leucoplast, unguent pentru arsuri, alcool sanitar, alcool iodat, manusi de examinare. Daca inca nu dispui de o trusa de prim ajutor, cumpar-o chiar acum, pentru a fi sigur ca poti oferi un spijin rapid, in cazul unei urgente minore aparute pe drum.

Ambreiajul

Nu pleca niciodata la drum lung, fara sa te asiguri ca ambreiajul functioneaza asa cum trebuie. Un aspect extrem de important: ambreiajul are o limita maxima de kilometri parcursi, asadar e bine sa tii cont de pragul de eficienta al acestuia, pentru ca in caz contrar, te poti confrunta cu o defectiune mult mai complicata. Iti recomandam sa verifici starea ambreiajului tau intr-un service specializat si sa tii cont de sfaturile expertilor, in cazul in care piesele componente ale sale trebuie schimbate.

Scaunul celui mic

Faptul ca cel mic va calatori intr-un scaun special, conceput pentru siguranta sa, nu este absolut deloc un capriciu, ci dimpotriva, o masura de siguranta pentru micut. Un astfel de scaun are sistem de prindere a centurii de siguranta in mai multe puncte, este extrem de confortabil si se instaleaza foarte usor. De asemenea, designul sau permite o pozitie corecta a spatelui, din zona cervicala si pana in zona lombara. Un scaun bun permite o paleta de varsta extrem de generaosa, de la 10 luni la 12 ani.

Sistemul de lumini

Ai de gand sa calatoresti cu masina proprie pe o distanta foarte mare? Atunci nu uita sa faci o evaluare amanuntita a situatiei luminilor, mai ales in cazul in care vei circula noaptea, pentru o buna perioada de timp. Daca observi ca becurile farurilor tale nu mai functioneaza, este cazul sa iti cumperi chiar acum de pe site-ul nostru exact atatea piese auto cate ai nevoie, inclusiv becurile auto potrivite, pentru o calatorie fara probleme. Schimba acum becurile care nu functioneaza corespunzator si fii fara griji, dupa ce soarele apune.

Asigura-te ca masina ta functioneaza asa cum trebuie, inainte sa plecati in vacanta de 1 mai, iar toate piesele auto de sub capota functioneaza la parametri optimi. De asemenea, trusa de prim ajutor nu trebuie sa lipseasca din portbagaj, iar scaunul celui mic ii ofera acestuia siguranta si confort, pentru intreaga voastra calatorie.

Sursa foto: https://pixabay.com/en/automotive-leather-transport-3260180/

Comments

comments

Postari similare