Home StiriDiverse Cele mai des auzite 3 intrebari despre uleiul de motor

Cele mai des auzite 3 intrebari despre uleiul de motor

by autohut

Nu reprezinta un secret pentru niciun sofer faptul ca uleiul de motor este unul dintre cele mai importante lichide pentru autoturism. Acesta permite lubrifierea componentelor motorului, astfel incat sa nu se produca in timp defectiuni majore ale acestora, cauzate de frecarea in timpul mersului.

Pentru ca un ulei de motor bun face diferenta, este important sa stii cum sa alegi un produs de calitate, ce ofera siguranta si continuitate, pe termen lung. Alegerea corecta a acestui lichid nu este cel mai greu lucru din lume, insa trebuie sa stii raspunsul la doar cateva intrebari esentiale, inainte de cumpararea unui ulei de motor nou. Pe 3 dintre acestea ti le vom prezenta mai jos, asa ca nu iti dorim altceva decat lectura placuta:

1. Ce ulei sa cumpar in functie de carburantul folosit la masina mea?

Stii foarte bine ca nu poti cumpara chiar orice tip de ulei de motor, bazandu-te doar pe cantitate si pret. Factorii ce determina un randament extraordinar al acestui lichid, odata intrat in circuitul motorului sunt multipli, de la vascozitatea corecta a uleiului de motor la tipul de carburant pe care il folosesti la un plin. Daca pana acum cativa ani existau lichide universale, producatorii de ulei de motor au inceput sa scoata pe piata lichide specifice.

Un motor diesel ajunge la o temperatura de 315°C sau chiar mai mult, in timp ce unul pe benzina poate ajunge doar la un prag de 160°C. In functie de aceste temperaturi, lichidele de motor specifice fiecarui carburant in parte isi fac foarte bine treaba, astfel incat piesele componente sa fie lubrifiate corect, chiar si la cele mai ridicate temperaturi.

2. Cat de des trebuie sa schimb uleiul de motor?

Pe autohut.ro gasesti piese auto online de cea mai buna calitate, de la producatori de top. Este si cazul uleiurilor de motor, de la branduri de renume in domeniu: ulei de motor Castrol, ulei de motor Motul, ulei de motor Liqui M0ly etc. Trebuie sa stii ca un ulei de motor foarte bun nu isi pierde vascozitatea decat pe o perioada mai mare de timp.

Aceste intervale sunt convertite de obicei in kilometri parcursi, asadar, schimbul unui ulei se poate face la 10.000, 15.000 sau chiar 20.000 de kilometri. In cazul in care un astfel de schimb nu se efectueaza la timp, risti ca piesele componente ale motorului sa nu mai fie acoperite de pelicula protectoare de ulei, iar asta nu inseamna altceva decat o eroziune mai rapida a acestora, costuri mai mari, batai de cap in plus etc

3. Un ulei de motor mai scump este automat mai bun?

Absolut! Exact ca in cazul fiecarei piese auto, si in cazul uleiului de motor, calitatea este oferita de avantajele cu care acest produs contribuie la buna functionare a motorului. Trebuie retinut faptul ca in componenta unui ulei de motor mai scump intra compusi chimici de o calitate superioara, ce ofera o durata de viata mai mare acestui lichid, prin pastrarea culorii initiale si a vascozitatii prezentate pe ambalaj, pentru mai mult timp. De asemenea, un ulei de motor mai scump se comporta excelent, atat la temperaturi joase, cat si la temperaturi ridicate.

Iata care sunt cele mai des auzite 3 intrebari despre uleiul de motor, pe care este esential sa le stapanesti, pentru a face cele mai bune decizii de cumparare, atunci cand iti cumperi un astfel de produs. Pe autohut.ro gasesti cele mai bune lichide pentru motorul tau, ce lubrifiaza in profunzime componentele acestuia, pentru o perioada mult mai mare de timp. Daca ai nelamuriri si vrei sa fii ajutat in procesul tau de cumparare, nu ezita sa ne ceri oricand sfatul, prin casuta de chat din partea de jos a paginii!

Sursa foto: https://pixabay.com/en/car-engine-motor-clean-customized-1548434/

Comments

comments

Postari similare