Home Utile Cele mai fiabile motoare diesel – 10 modele ce au facut istorie

Cele mai fiabile motoare diesel – 10 modele ce au facut istorie

by autohut

Daca a venit momentul sa iti cumperi o masina second hand si te afli in cautarea unei motorizari diesel care sa se ridice la nivelul asteptarilor tale, acest articol se va dovedi mai mult decat util. Pentru ca putin mai jos am lasat un TOP 10 al celor mai bune motoare de acest fel, pentru a-ti face o idee despe ce inseamna un motor diesel foarte bun, atunci cand iti cumperi o masina second hand.

Conform specialistilor, indiferent de motorizarea pe care o alegi din lista de mai jos, acestea au cele mai putin probleme grave, chiar si dupa 150.000 kilometri parcursi. Asa ca haide sa nu mai pierdem vremea si sa vedem care sunt cele mai bune 10 motoare diesel ce au facut istorie.

 

  1. Citroen 2.0 HDi
  2. Mercedes-Benz 2.0D
  3. Volkswagen 1.9 TDI PD
  4. Peugeot 2.2 HDi
  5. Hyundai 1.5 CRDi
  6. Volkswagen 2.0 SDI
  7. BMW 2.5D
  8. Opel 1.7 TDi
  9. Mercedes-Benz 3.0
  10. Renault 1.6 dCi Energy

 

  1. Citroen 2.0 HDi

Motor Citroen

Fara prea multe dubii, putem spune ca cel mai bun motor diesel cu injectie common-rail este cel produs de Citroen, mai exact, modelul 2.0 HDi. Este un motor de 136 CP dotat cu filtru de particule, ce este in prezent utilizat la mai toate modele compacte de Citroen, de la cele din clasa economica, pana la modelele din clasa lux.

Motivul este unul cat se poate de simplu: piesele auto ale acestui motor se descurca foarte bine chiar si dupa ce ai atins cu autoturismul tau pragul de 500.000 km. iar in tot acest timp, nivelul de emisii pe care acest motor diesel le produce, ramane la un nivel relativ scazut.

 

2. Mercedes-Benz 2.0D

Motor Mercedes-Benz 2.0D

Putem spune despre motorul Mercedes-Benz 2.9D ca este unul dintre cele mai fiabile motoare diesel din toate timpurile, daca este sa inchidem ochii la grija pentru mediu si noxele emise, concentrandu-ne in schimb pe utilitatea de baza a unei motorizari de acest tip: rezistenta si eficienta a intregului ansamblu, chiar si peste pragul de 1 milion de kilometri parcursi, respectandu-se insa toate schimburile de ulei.

Acest motor pe care il mai gasim doar la modele vechi, precum W123 sau W124, nu este altceva decat o amintire frumoasa, pentru ca intre timp, normele de mediu au dus la aparitia unor motoare eco in toata gama Mercedes-Benz.

3. Volkswagen 1.9 TDI PD

Motor Volkswagen 1.9 TDI PD

Este un o vedeta printre motoarele diesel cunoscute, fiind un exemplu perfect de motor pe motorina ce dispune (printre altele) si de pompa de injectie. La fel ca in cazul motorului de Mercedes, despre care am vorbit putin mai sus, poluarea excesiva a fost motivul pentru care a dus la stoparea productiei de motoare cu pompa de injectie, precum Volkswagern 1.9 TDi PD, incepand exclusiv productia de motoare diesel tip common-rail. Unele variante ale acestui model ajungeau fara probleme chiar si la 150 CP, fiind extrem de performante la vremea lor.

4. Peugeot 2.2 HDi

Motor Peugeot

Ce au in comun toate masinile producatorilor francezi? Ei bine, raspunsul este unul cat se poate de simplu: cele mai fiabile motoare diesel. Iar acest lucru se traduce printr-o rezistenta absolut extraordinara a pieselor auto, chiar si dupa 300.000 kilometri, la unele modele. Iar modelul Peugeot 2.2 este doar unul dintre aceste exemple, fiind cu succes pus pe o gama extrem de larga de autoturisme, de la masini personale si pana la masini utilitare.

5. Hyundai 1.5 CRDi

Motor Hyundai

Acest tip de motor diesel poate fi intalnit si sub capota lui Hyundai Accent, unul dintre cele mai bine vandute autoturisme pe care coreenii le-au scos vreodata din fabrica. Modelul diesel 1.5 CRDi produce 150 de CP si chiar daca vorbim despre un motor diesel produs acum mai bine de 10 ani, ramane in continuare un exemplu de performanta si fiabilitate, chiar si comparat cu motoare diesel produse in ultimii ani.

6. Volkswagen 2.0 SDI

Continuam seria celor mai fiabile motoare diesel cu un sistem de motorizare produs de celebrul producator auto german, un motor conceput cu un singur scop: sa reziste. Era prevazut cu pompa de injectie si nu producea mai mult de 80 CP. Fara filtru de particule, fara valve sau alte functii menite sa asigure un mediu mai ferit de emisiile pe care le producea, motorul disesel VW 2.0 SDI pur si simplu reusea sa nu se strice.

7. BMW 2.5D

Despre celebrul motor diesel 2.5D de la BWM putem spune multe, insa nu faptul ca era un motor silentios. Implementat pe extrem de multe modele, putea produce pana la 164 CP, fiind dotat cu 6 pistoane in linie si o singura turbina. Cu toate acestea, BMW-urile 2.5D lasau cu mult in urma autoturisme cu 2 sau chiar cu 3 turbine.

8. Opel 1.7 TDi

Adevaratul motor de 1.7 TDi cu adevarat fiabil nu era produs de Opel, ci de Isuzu. Ulterior, s-a recurs la productia proprie, renuntandu-se astfel la unul dintre cele mai fiabile motoare diesel produse vreodata, ce nu depaseau 80 CP, insa ofereau o autonomie de peste 500.000 de kilometri.

9. Mercedes-Benz 3.0

Extrem de populare in anii 90 si rezistand pana undeva la mijlocul anilor 2000, celebrele modele 300D, 320D si 350D de la Mercedes au facut istorie. Motorul despre care vorbim dispunea de un sistem de 6 pistoane pe motorina si era echipat cu turbo-compresor, lucru ce asigura o fiabilitate sporita, fiind preferat pentru motorizarile de la clasa S, segmentul de lux al producatorului german de automobile.

 

10. Renault 1.6 dCi Energy

motor masina

Este un motor de 130 CP ce se comporta excelent sub capota unui Renault Megane. Din pacate, nu il vom vedea prea curand la Dacia Duster. Asa cum spuneam si mai sus, francezii sunt experti declarati, atunci cand trebuie sa construiasca de la 0 motoare diesel, iar motorul Renault 1.6 dCi Energy nu este altceva decat o reconfirmare a acestui lucru. Mult mai puternic decat ai crede si extrem de fiabil, reprezinta solutia perfecta pentru un motor diesel de sub capota masinii tale.

Iata cele 10 variante de motorizari diesel pe care ti le propunem, in cazul in care vrei sa iti cumperi o masina second hand. Nu uita ca pe autohut.ro gasesti absolut orice piesa auto vrei, pentru a pleca mereu la drum cu masina pregatita asa cum trebuie, indiferent daca esti primul proprietar, sau ai cumparat-o la mana a doua.   

Surse foto: https://www.4tuning.ro/top-10/cele-mai-bune-10-motoare-diesel-pe-care-sa-le-alegi-pentru-masina-ta-second-hand-38030.html

Comments

comments

Postari similare