Home Utile De ce se descarca bateria auto – cele mai frecvente 3 motive

De ce se descarca bateria auto – cele mai frecvente 3 motive

by autohut
baterie auto

Daca mergi cu masina in vacanta, cea mai inspirata idee pe care o poti avea, inainte de excursie, este sa verifici toate piesele auto ale masinii. De la lichidele pentru motor la pneuri, de la faruri la bateria auto, totul trebuie sa functioneze excelent, pentru o vacanta cu un plus de siguranta. De aceea, este indicat sa programezi din timp o vizita la service-ul auto, mai ales daca te asteapta un drum lung de parcurs cu autoturismul personal.

Printre cele mai importante componente de sub capota masinii tale se numara si bateria auto, piesa pe care o vrei incarcata la inceput de drum. Care sunt motivele pentru care se descarca acumulatorul unei masini? Despre acest lucru vorbim chiar acum, iar despre un drum mult mai sigur, pe sosele tarii, gasesti informatii utile la finalul articolului:

Stationarea autoturismului pe o perioada lunga

In cazul in care nu ai mai apucat sa mergi o buna perioada de timp cu masina ta si acum vrei sa o folosesti pentru vacanta, exista posibilitatea ca bateria auto sa fie descarcata. Lipsa de utilizare a autoturismului reprezinta una dintre principalele cauze ale descarcarii pentru acumulatori auto, sau a incarcarii insuficiente a acestora. Pentru a evita aceste situatii, iti recomandam sa utilizezi masina mai des, sau mult mai indicat, sa cumperi o baterie auto noua.

Consumatori uitati in functiune

Chiar daca utilizezi autoturismul personal zilnic, acumulatorul auto poate suferi totusi o descarcare semnificativa, in cazul in care uiti un numar de consumatori in functiune. Poate cel mai bun exemplu in acest sens este dat de lasarea farurilor aprinse peste noapte, sau pentru cateva zile. In toata aceasta perioada de timp, sistemul electric al masinii are nevoie de resursele oferite de baterie pentru ca becurile sa lumineze.

SFAT: Pentru a fi sigur ca bateria auto nu te lasa atunci cand ai mai mare nevoie de masina, iti recomandam sa verifici periodic starea acestei piese auto.

Incarcarea defectuoasa

In cazul in care mai multe consumabile sunt incarcate direct din alternator, putem vorbi in acest caz despre o incarcare defectuoasa, lucru ce implica o descarcare mult mai rapida a bateriei auto. De aceea, pentru eventualitatea in care ramai fara energie in bateria masinii tale, aflandu-te in acelasi timp intr-o zona izolata, iti recomandam sa ai cu tine un charger extern pentru incarcarea acumulatorului auto, pe care il poti achiziona de pe net, inainte de plecarea in excursie.

Comments

comments

Postari similare