Home Utile LED, Xenon sau Halogen? Cele mai importante aspecte de lamurit in privinta becurilor auto

LED, Xenon sau Halogen? Cele mai importante aspecte de lamurit in privinta becurilor auto

by autohut

Orice sofer, incepator sau cu ani grei de experienta la volan, se loveste mai devreme sau mai tarziu de aceasta dilema: Care sunt cele mai bune becuri pentru masina mea? De aceea, vom vorbi astazi despre cele mai importante 3 tipuri de becuri auto, produse cu un impact diferit asupra calitatii sofatului, ce ofera totodata o experienta unica pentru soferi: becul cu LED, becul cu Xenon si becul cu Halogen.

Daca la prima vedere, aceste 3 denumiri par a nu diferentia foarte tare modul de lumina pe care il propaga, becurile auto utilizate, proprietatile specifice si lumina propragata le separa categoric. Asa ca vom vorbi pe rand despre aceste 3 tipuri de becuri, pentru a plasa mai bine fiecare produs intr-o lumina mult mai clara. Sa incepem:

Becurile cu Xenon

Aparute initial ca becuri pentru autoturismele BMW, undeva la mijlocul anilor 90, becurile cu Xenon sunt mult mai scumpe decat celelalte 2 produse, datorita becurilor auto speciale de care dispun si a tensiunii mult mai mari, necesare pentru functionarea lor. De unde denumirea de “becuri cu xenon”? Tocmai de la gazul cu care becurile speciale pentru acest tip de bec sunt umplute.

Putem spune ca este un tip de bec Premium, gasit de foarte multe ori pe masinile mai scumpe, datorita sistemului inteligent de autonivelare, precum si a drosser-ului ce transforma energia de 12V intr-una mult mai mare. Soferii se bucura astfel de o vizibilitate mult mai buna in timpul condusului, atat pe timp de noapte, cat si in conditii meteo nefavorabile.

Becurile cu Halogen

Mult mai accesibile ca pret fata de prima categorie pe care am descris-o mai sus, becurile cu halogen au revolutionat tot ce inseamna vizibilitatea in timpul condusului, facand diferenta intre masini banale si masini “de ultima generatie”. Cu toate ca functioneaza pe baza unor simple becuri incandescente, oglinda din interior si puterea becurilor auto au facut ca acest tip de becuri sa ia fata celorlalte produse, deja utilizate la autoturismele de serie.

Sunt un produs accesibil oricarui sofer, atat ca pret cat si ca distributie a lor pe piata, ele fiind gasite fara mari probleme in service-uri auto, sau chiar in benzinarii. Sunt extrem de accesibile si online, in magazinele cu piese auto de schimb, asa ca daca esti in cautarea unui astfel de produs, acceseaza cu incredere site-ul nostru chiar acum.

Becurile cu LED

Oglinzile acestor becuri sunt diferentiatorul care a revolutionat practic modul in care becurile moderne iti ofera siguranta si o mai buna vizibilitate la drum. Fiind la fel de eficiente atat pentru faza scurta, cat si pentru faza lunga, becurile cu LED sunt preferate astazi de foarte multi producatori auto, pentru becurile Full-LED, datorita vizibilitatii mult mai bune pe timp de noapte si a consumului de curent redus.

Acestea sunt cele mai importante categorii de becuri auto din acest moment, produse care au revolutionat modul in care soferii se bucura de vizibilitate, atat de timp de zi, cat si pe timp de noapte. Daca la prima vedere, se pot confunda destul de usor unul cu celalalt, proprietatile si costurile de intretinere le diferentiaza destul de usor, asa cum ai vazut in randurile de mai sus.

Sursa foto: pexels.com

Comments

comments

Postari similare