Home Utile Scurgeri sub masina? Iata care sunt principalele motive

Scurgeri sub masina? Iata care sunt principalele motive

by autohut
Scurgere lichid sub masina

Este extrem de important sa te asiguri de faptul ca autoturismul tau este pregatit sa te duca acolo vrei sa mergi in vacanta, pentru ca nimic nu se compara cu o calatorie lipsita de grij. De aceea, trebuie sa fii atent la semnalele pe care masina ta ti le ofera, pentru ca de foarte multe ori, poti salva si timp si bani, daca stii unde trebuie sa privesti. Scurgerile sub masina reprezinta un set de simptome ce nu trebuie trecut cu vederea. Despre ce inseamna acestea si care sunt cele mai frecvente scurgeri de sub masina, afli chiar din randurile acestui articol. Sa incepem:

Uleiul de motor

Cum iti poti da seama ca scurgerile de sub masina ta sunt de ulei de motor? Simplu, de obicei, acest lichid este inchis la culoare, iar picaturi din acesta se afla in dreptul baii de ulei. La atingere, se poate sesiza o vascozitate ridicata, caracteristica acestui lichid pentru masina, iar cauzele pentru care se petrec scurgeri de ulei pot fi multiple: o inchidere gresita a capacului de la culbutori, o defectiune la nivelul unei garnituri etc. Insa pentru un diagnostic precis, pus de o echipa intreaga de profestionisti, iti recomandam sa duci masina la service-ul Autohut, primul service auto din Bucuresti ce functioneaza sub franciza elvetiana CarXpert.

Lichidul de frana

Stii cum iti dai seama ca scurgerile de lichid sunt cele de lichid de frana? Observand locul unde sunt lasate acestea: in spatele rotilor. Acesta este locul in care se scurge de cele mai multe ori lichidul de frana, iar principalele 2 motive sunt: fie o imbinare incorecta a pieselor auto, in zona in care conducta intra in etriere, fie o defectiune la pompa de frana.

Antigelul

Cum iti poti da seama ca petele de sub masina ta sunt de antigel? Simplu, in functie de localizarea acestora. De cele mai multe ori, scurgerile de antigel au loc in partea din fata a autoturismului tau, in dreptul radiatorului. Daca observi pete ale unui lichid extrem de fluid, de obicei avand o culoare roz, albastra sau mov, pete ce se usuca in acelasi timp si extrem de rapid, atunci nu mai exista nicun dubiu: exista scurgeri de antigel sub masina ta.

Uleiul de servo

Motivele pentru care poti observa scurgeri ale lichidului de servo sub masina ta pot veni din 2 directii principale. Prima expicatie consta in faptul ca acest lichid se poate scurge de foarte multe ori pe langa vasul de scurgere. O alta explicatie pentru aceste pete poate fi urmatoarea: uleiul de servo se poate scurge si pe langa pompa de servodirectie sau printre cele doua conducte. Culoarea acestui lichid este de obicei visinie.

Vacanta cu un plus de siguranta!

Vrei sa mergi cu masina in concediu? Atunci asigura-te ca totul este bine pus la punct, de la piesele de sub capota la lichidele despre care am discutat si in randurile acestui articol. Daca ai nevoie de ceva si esti in criza de timp, intra chiar acum pe autohut.ro si comanda cate lichide auto vrei pentru masina ta. De la ulei de motor Castrol la antigel, de la ulei de servo la lichid de frana.

Insa pentru a fi si mai sigur de faptul ca nu exista probleme sub capota autoturismului tau, iti recomandam sa faci o vizita la service inainte de plecare. Service-ul Autohut este primul service din Bucuresti ce functioneaza sub franciza elvetianaCarXpert, fiind locul in care masina ta se afla pe mainile celor mai buni specialisti din domeniu.

Comments

comments

Postari similare

Lasa-ne un comentariu