Home StiriDiverse Sfaturi pentru îngrijirea personală a automobilului

Sfaturi pentru îngrijirea personală a automobilului

by autohut


Mentenanța preventivă periodică este cel mai important obicei pe care îl poți deprinde ca și proprietar de automobil. Astfel vei putea să-ți păstrezi autovehiculul într-o stare bună, și vei putea salva bani pe diferite reparații. Însă mentenanța preventivă este un termen foarte general, astfel că mai jos am enumerat câteva acțiuni pe care să le desfășori periodic privitor la autoturismul tău, pentru a te putea bucura de el fără a avea parte de probleme nedorite.

Cartea mașinii

Indiferent de automobilul pe care îl conduci, vei găsi recomandări cu privire la mentenanța periodică a acestuia în cartea mașinii. Vei afla sfaturi utile privind cât de des trebuie înlocuit uleiul, ce tip de ulei trebuie să utilizezi, ce tip de combustibil este recomandat, ce fel de filtre, curele și alte tipuri de piese utilizează mașina, și multe altele.

Anvelope

Presiunea anvelopelor automobilului tău ar trebui verificată periodic, la câteva săptămâni. Este recomandat să ai la îndemână un indicator de presiune și să verifici cum se prezintă autoturismul înainte de a pleca la drum. O presiune greșită a anvelopelor automobilului tău poate afecta performanțele acestuia și poate duce la creșterea consumului de combustibil. Astfel, fii sigur ca presiunea cauciucurilor să coincidă cu cea recomandată de producător.

 

De asemenea este important să schimbi poziția anvelopelor între ele, și să verifici geometria acestora periodic. Cartea mașinii ar trebui să specifice intervalul de timp la care este recomandat să desfășori această operațiune.

Verifică lichidele automobilului

Învață cum să verifici lichidele autovehiculului tău, inclusiv lichidul de servodirecție, de răcire, de transmisie și uleiul motorului. Nu ignora semnele unei scurgeri, în special când e vorba de lichide care dacă lipsesc pot duce la defecțiuni majore: lichid de răcire, de transmisie și uleiul. De asemenea, verifică felul în care se prezintă aceste lichide (culoare, densitate). Atunci când lucrurile nu arată în regulă, consultă un mecanic auto care te poate ajuta în identificarea problemei.

Distribuție

Curelele kitului de distribuție trebuie verificate ocazional. Majoritatea autoturismelor au un interval de kilometri la care acestea sunt înlocuite, aceasta fiind o informație pe care ar trebui să o poți identifica în cartea mașinii. Roagă mecanicul auto să le verifice, și, dacă sunt uzate, înlocuiește-le înainte ca acestea să cedeze. În cazul în care se vor strica în timp ce motorul este în funcțiune, vei avea de reparat niște defecțiuni foarte costisitoare.

Acestea sunt doar câteva aspecte pe care fiecare șofer trebuie să le aibă în vedere atunci când vine vorba de automobilul său. Însă, periodic, este recomandat să faci o vizită unui service auto specializat, pentru a aflat dacă mașina ta are nevoie de înlocuirea unei piese, sau de anumite reglaje.

(Sursa foto: Auto Notebook)

Comments

comments

Postari similare