Home AutoexpertTeste auto Top 5 cele mai fiabile motoare pe benzina

Top 5 cele mai fiabile motoare pe benzina

by ana nicoara
masina pe benzina

“Benzina sau motorina?” – o intrebare care apare in mintea oricarui viitor proprietar inainte de a-si achizitiona o masina. Fiecare dintre variante prezinta si avantaje si dezavantaje, dar trendul motoarelor pe benzina pare sa revina, datorita plusurile pe care aceasta optiune le ofera. Masinile pe benzina costa, in general, mai putin decat cele pe motorina, ofera performante superioare acestora, iar costurile aferente de intretinere sunt mai reduse. Daca esti interesat sa iti schimbi masina cu una al carui motor functioneaza pe benzina, iata un top 5 al celor mai fiabile alternative!

1.5 TSI 150 cp Voskswagen

Renumitul brand german se remarca prin performantele motoarelor TSI pe benzina pe care le-a conceput. Acestea sunt rezultatul unui echilibru perfect intre putere si cosum si au devenit o optiune pe care o aleg tot mai multi dintre conducatorii auto care isi doresc o masina perfecta pentru oras, dar si pentru escapadele turistice. 1.5 TSI 150 cp este motorul care se regaseste in componenta mai multor modele de automobile marca VW, printre care si popularul Golf. Motorul are o capacitate mica, ceea ce se traduce printr-un alt avantaj, acela al taxelor mici care necesita achitate; chiar si asa, puterea nu este sacrificata, iar asta datorita combinatiei aproape ideale dintre supraalimentarea turbo, injectia directa si cilindree reduse.

1.0 TSI 110 cp Skoda

Ramanem in grupul celor de la Volkswagen si discutam despre un motor turbo care incorporeaza unul dintre cele mai reusite propulsoare. Modelul 1.0 TSI 110 cp de la Skoda este perfect pentru masinile de oras, oferind un consum foarte mic, poate mai mic chiar decat multe dintre motoarele pe motorina. Este un motor cu 3 pistoane care se preteaza caroseriilor mici, din clasa mini sau subcompacta.

1.0 SCe 75 cp Dacia

Dacia, cel mai cunoscut si producator de automobile din tara noastra, iese in fata cu motorul seria 1.0 SCe 75 cp, ce si-a capatat titulatura de cel mai ieftin motor din Europa. Este vorba, de fapt, despre prima varianta a motoarelor folosite pentru modelele Dacia Sandero si Dacia Logan, un motor in 3 pistoane, extrem de fiabil. Daca aceasta varianta nu este una de luat in calcul pentru pasionatii de viteza, 1.0 SCe 75 cp va fi, cu siguranta, o alegere apreciata de catre cei care cauta o masina fiabila, de oras, care functioneaza cu consum redus de carburant.

2.0 330 252 cp BMW

Continuam topul cu o propunere pentru soferii care vor sa conduca o masina premium si prezentam cateva detalii interesante despre 2.0 330 252 cp BMW. Vorbim, de data aceasta, despre un motor turbo, care ofera, poate, cel mai optim raport dintre consum si putere, comparabil cu alte tipuri de masini din aceiasi gama premium. 252 cp, o valoare foarte atractiva pentru vitezomani, dar si pentru cei care, pur si simplu, vor sa circule in oras cu un model aparte de automobil.

1.2 PureTech 110 cp Citroen

Motorul 1.2 Pure Tech 110 cp de la Citroen are incorporat un sistem start-stop, ideal pentru optimizarea consumului in oras. Turbina care atinge chiar si 3000 de rotatii pe minut propulseaza puterea motorului, astfel ca cei 110 cp par sa se inmulteasca, ca prin minune, la actionarea pedalei de accceleratie.

Comments

comments

Postari similare