Home Utile Diferența dintre piesele auto aftermarket și cele originale

Diferența dintre piesele auto aftermarket și cele originale

by autohut

Dezbaterea cu privire la achiziționarea unor piese originale sau aftermarket reprezintă și în prezent o dilemă pentru mulți proprietari de automobile, fiind păreri care susțin avantajele atât de o parte, cât și de cealaltă. Piesele originale excelează din punct de vedere al calității, în timp ce piesele aftermarket te-ar putea ajuta să economisești bani pe reparațiile automobilului tău, cu toate că beneficiile ar putea fi de scurtă durată. În următoarele rânduri sunt expuse perspective comparative cu privire la avantajele utilizării unor piese auto originale, respectiv aftermarket.

Prețul

Costul pieselor originale (OEM – Original Equipment Manufacturer) este mai ridicat. În pofida acestui fapt, achiziționarea unei astfel de piese auto oferă garanția că acestea sunt realizate de către un producător autorizat, iar caracteristici precum dimensiunile, finisajul, calitatea, siguranța și rezistența la accidente (dacă este cazul) vor coincide cu cele pe care le avea și piesa din fabrică. Piesele aftermarket sunt cele realizate de o companie distinctă față de cea care a produs piesele din fabrică pentru automobilul tău (de exemplu, majoritatea pieselor din componența sistemului de alimentare al unui automobil Volkswagen sunt realizate de firma Bosch). Acestea au caracteristici similare cu ale pieselor originale, cu toate că există riscul să nu fie identice, fiind realizate de o a treia parte (un producător distinct de cel care a realizat automobilul, și de producătorul oficial autorizat al piesei). În baza acestor considerente, și prețul lor este mai redus.

Calitatea

Este ușor de intuit că piesele auto OEM excelează la acest capitol. Dar sunt ele cea mai benefică opțiune pentru tine? În general, persoanele interesate de achiziționarea acestor piese pentru automobilul lor sunt pasionații de automobile, mecanicii care se ocupă de repararea caroseriei și deținătorii de mașini noi. În rest, aproape fiecare proprietar este interesat doar ca automobilul său să fie reparat. Iar atunci când costurile sunt mult mai reduse în cazul pieselor aftermarket, această opțiune devine foarte atractivă, și în cele mai multe situații și cea mai bună.

Recomandat este ca achiziționarea pieselor auto să se realizeze doar prin intermediul unor magazine specializate sau service-uri auto, unde pentru a verifica tipul piesei se sugerează verificarea documentelor produsului. În final, decizia de a alege tipul piesei care va fi montată pe mașină rămâne la latitudinea proprietarului acesteia. Și, atât timp cât aceste piese se încadrează în standardele în vigoare, decizia este influențată de două aspecte cheie: bugetul disponibil și calitatea pieselor.

În oferta de piese auto puse la dispozitie de AutoHut veți putea regăsi atât piese auto aftermarket, cât și realizate de către fabricanți autorizați oficial de către producătorul automobilului dumneavoastră.

Sursa foto: all-free-download.com

Comments

comments

Postari similare