Home Utile 3 piese auto pe care le poti schimba oricand chiar tu

3 piese auto pe care le poti schimba oricand chiar tu

by autohut

Sunt momente in viata masinii tale pe care nu ai cum sa le eviti, atunci cand te vezi obligat sa faci o vizita celor de la service. Fie ca a venit timpul pentru ITP, fie ca treci prin momentele mai putin fericite de dupa un accident auto, profesionistii dintr-un service auto sunt singurii oameni care te pot ajuta, in astfel de momente.

Fara ei nu vei putea rezolva nimic singur, mai ales daca vorbim de o inspectie avizata, vitala pentru autoturismul tau. Insa exista si o multime de parti ale masinii tale ce pot fi schimbate fara mari probleme, chiar intr-un refugiu de pe autostrada sau in garajul tau. Despre aceste piese auto, vom discuta in randurile acestui articol:

Uleiul de motor

Uleiul de motor se schimba in momentul in care acest lichid vital pentru partile componente din sistemul de sub capta masinii tale isi pierd din proprietati. Poti sa adaugi oricand un ulei de motor nou, in locul celui deja utilizat, insa trebuie sa tii cont de cateva lucruri extrem de imporante. In primul rand, trebuie sa stii exact ce faci si sa ai la indemana toate resursele necesare: recipient pentru scurgerea lichidului vechi, cheie pentru filtrul de ulei, chei tubulare, chei imbus si o salba noua pentru busonul baii de ulei.

Procedura este simpla si nu necesita nici vizita in service, nici timp pierdut. Mai mult decat atat, iti ofera satisfactia unui lucru facut chiar de tine pentru masina ta. Daca inca esti incepator in acest procedeu, roaga-ti un prieten care a schimbat inainte uleiul de motor la masina lui, pentru a te asista pe intreaga durata a acestui proces.

Becurile

Pentru un far care “nu merge”, cei de la Politia Rutiera te pot amenda, in cazul in care te prind conducand pe un drum public fara toate becurile auto functionale. Insa avem vesti bune pentru tine, pentru ca aceste piese auto ale masinii tale se pot schimba rapid, chiar de tine, fara a mai fi nevoie de o vizita la cel mai apropiat service auto.

Nu ai nevoie decat de becuri auto potrivite pentru modelul tau de autoturism si de instructiunile specifice din cartea tehnica a acestuia. Este o procedura relativ simpla, ce difera de la model la model, insa daca stii sa schimbi singur becurile farurilor tale, treaba asta te poate scapa de o multime de riscuri.

Lamele stergatoarelor

Aceste componente ale stergatoarelor auto se vor uza cu timpul, iar tu le poti schimba rapid, fara a fi nevoie sa te duci cu masina in service pentru a face asta. Uzura este cauzata de utilizarea indelungata, iar locul de unde le poti achizitiona poate fi ori o benzinarie din drum, ori online, comandate rapid de pe un site cu piese auto.

Dupa ce scoti cu grija lamele uzate de pe strergatoare, masoara dimensiunile lor, pentru a sti cat trebuie sa masoare lamele pe care le vei utiliza in continuare. Cum iti dai seama cand lamele stergatoarelor auto trebuie schimbate? Simplu, nu isi mai fac in continuare la fel de bine treaba, ba mai mult, lasa urme vizibile pe parcurs, de fiecare data cand folosesti stergatoarele auto.

Iata 3 piese auto pe care le poti schimba chiar tu, fara niciun fel de sprijin din partea profesionistilor dintr-un service auto. Pentru achizitionarea acestora, apeleaza oricand cu incredere la un site de piese auto si poti primi produsele comandate exact acolo unde vrei, in cel mai scurt timp posibil.

 

Sursa foto: pixabay.com

Comments

comments

Postari similare