Home Utile 3 verificari esentiale pe care sa le faci la motor in sezonul rece

3 verificari esentiale pe care sa le faci la motor in sezonul rece

by ana nicoara
detaliu motor

Din cauza temperaturilor extreme specifice lunilor de iarna, te vezi nevoit sa faci o serie de verificari, atat sub capota masinii tale, cat si la exterior. Pentru ca ai de umblat foarte mult in sezonul rece cu masina ta, fie la munte, fie prin oras, mereu in conditii vitrege de drum, totul trebuie sa fie pus la punct pentru a evita orice neplacere aparuta de nicaieri.

Frigul poate afecta anumite piese auto, de aceea, aceste verificari sunt extrem de importante. Plus ca aceasta miscare se poate dovedi a fi extrem de inspirata, iar tu poti chiar salva o multime de bani, daca ai verificat cu atentie piesele auto de sub capota. Iata 3 verificari esentiale pe care ti le recomandam, pentru a fi sigur ca masina ta trece prin lunile de iarna fara niciun fel de probleme:

Sistemul de franare

Este poate unul dintre cele mai importante sisteme ale masinii pe care trebuie sa le verifici, atunci cand lunile de iarna isi intra in drepturi. Pentru ca drumurile pot fi acoperite cu polei sau zapada abia cazuta, stabilitatea masinii tale este strans legata de placutele si discurile de frana. De aceea, aceste piese auto trebuie sa functioneze la parametri optimi, chiar dinainte de a incepe sa ninga cu adevarat.

Anvelopele

Sa schimbi anvelopele de vara cu unele de iarna nu este doar o masura de precautie, pe care sa o iei atunci cand vine sezonul rece, ci si o miscare impusa de lege. Soferii prinsi cu anvelope de vara  in mijlocul iernii risca amenzi uriase, de aceea nu ai absolut niciun motiv pentru a risca un accident sau o taxare din partea agentilor de la Rutiera. Poti foarte bine opta pentru un set de anvelope all season extrem de eficiente, a caror striatii si consistenta a texturii le face utilizabile pentru toate cele 12 luni ale anului.

Lichidul de parbriz

Exista mai multe categorii de lichid de parbriz, in functie de punctul de inghet al solutiei: -10°C, -20°C sau -40°C. Iti recomandam sa cumperi un lichid pentru cea mai joasa temperatura, deoarece exista anumite zone din Romania in care temperaturile pot sa scada frecvent sub -20°C. Cat despre cantitatea de lichid de parbriz pe care trebuie sa o achizitionezi, iti recomandam sa cumperi 5 litri, pentru a fi sigur ca ai suficient, pentru o perioada lunga de timp.

Aceste 3 verificari sunt foarte importante, atunci cand iarna isi intra in drepturi, pentru ca siguranta ta si a celorlalti participanti la trafic depinde de buna functionare a masinii tale. Totul trebuie sa fie pus la punct, de la lichidul de parbriz la setul de anvelope pentru iarna, de la sistemul de franare la bateria auto a masinii tale.

Daca inca nu ai apucat sa faci o serie de verificari, inca mai ai timp, deoarece caderile masive de zapada inca se lasa asteptate. Pentru orice piesa auto pe care vrei sa o schimbi la masina ta, tine cont de faptul ca o poti comanda online, iar acesata va veni acasa, chiar la adresa pe care ai precizat-o.

Comments

comments

Postari similare