Stii deja cat de importanta e schimbarea uleiului, a anvelopelor si curelei de antrenare pentru ca masina ta sa functioneze perfect pentru multi ani. In acelasi timp, modul in care obisnuiesti sa conduci are un foarte mare impact asupra longevitatii masinii si a componentelor sale.
Asadar nu doar intretinerea fizica a automobilului asigura o buna functionare, ci si grija cu care alegi sa conduci zilnic, indiferent de tipul de trafic sau teren, in oras sau in afara acestuia.
5 obiceiuri de condus care iti distrug masina
- Nefolosirea franei de mana la stationare
Evitarea utilizarii franei de mana cand masina e stationata face ca toata greutatea masinii sa se lase pe mecanismul de inchidere care este format dintr-o bara mica de metal in interiorul transmisiei. Exista riscul ca aceasta sa slabeasca sau sa se rupa si atunci functia de parcare de pe schimbator sa nu mai poata fi folosita.
- Transportarea bagajelor inutile
Transportarea de materiale nefolositoare in masina va determina ingreunarea automobilului, cresterea consumului de combustibil si uzarea anumitor componenete ale masinii. Totodata va slabi puterea de franare si va duce chiar la uzarea lor prematura.
- Golirea rezervorului
Conducerea automobilului cu un volum mic de combustibil in rezervor ori alimentarea realizata des cu doar cativa litri, duce la supraincalzirea si deteriorarea pompei de combustibil.
- Schimbarea manetei inapoi-inainte fara o oprire completa
Atunci cand se parcheaza masina intr-un spatiu ingust, majoritatea soferilor modifica schimbatorul din modul de mers cu spatele in cel de condus in timp ce masina aluneca din inertie. E un obicei care are un efect puternic asupra masinii, intru-cat se pune presiune pe mecanismul de rulare in timp ce este fortata sa mearga in directia opusa. Asigura-te ca masina ta s-a oprit complet inainte de a schimba maneta de viteze pe modul de pornire.
- Apasarea ambreiajului cand masina e oprita
Stationarea cu piciorul pe ambreiaj, obicei intalnit cel mai de la semafor, este un alt obicei are iti afecteaza conditia masinii, deteriorandu-se astfel placa de presiune. Recomandat este sa se lase ambreiajul liber si schimbatorul de viteze in punctul mort, urmand a se pune in miscare la culoarea verd a semaforului.
Vino la service-ul Autohut.ro pentru o verificare de rutina si pentru a te asigura ca modul in care conduci nu are niciun efect neplacut asupra masinii tale.