Home StiriDiverse Care sunt avantajele si dezavantajele unei masini hibrid?

Care sunt avantajele si dezavantajele unei masini hibrid?

by autohut

O masina hibrid este un vehicul care poate functiona atat cu combustibil, cat si cu energie electrica. Unul dintre binecunoscutele avantaje ale acestui tip de automobil consta in capacitatea sa de a proteja mediul.

 

Modelul hibrid este o combinatie intre o masina cu motor pe combustie care functioneaza cu motorina sau benzina si o masina electrica care este alimentata de baterii de inalta tensiune. Masina hibrida detine ambele forme de alimentare.

 

Care sunt avantajele si dezavantajele unei masini hibrid?

Avantaje:

–          Este silentioasa

–          Produce o cantitate mai mica de dioxid de carbon comparativ cu o masina obisnuita

–          Raspunde mai rapid la comenzi

–          Este usor de manevrat si ideala traficului urban

–          Se incarca mai repede comparativ cu un vehicul electric

–          Are un consum de energie mai scazut

 

Dezavantaje:

–          Se defecteaza mai des decat o masina normala

–          In cazul necesitatii unei reparatii se solicita interventia unui personal specializat

–          Pretul de cumparare este mai mare decat cel al unui automobil care functioneaza pe baza de motorina/benzina

–          Prezinta un pericol mare in momentul unu accident din cauza bateriilor de inalta tensiune. Modelele mai noi au incorporat, din fericire, un sistem de dezactivare a bateriilor in cazul unui astfel de incident

 

Prin urmare, se poate observa ca un vehicul hibrid are costuri ridicate atat la cumparare cat si pe parcursul detinerii lui, cu mentenanta. Pentru cineva care este atent cu bugetul sau, clar nu e o investitie profitabila. Dar poate fi o alegere inteligenta pentru cineva care obisnuieste sa circule zilnic cu masina prin aglomeratia orasului datorita usurintei de manevrare, rapiditatii comenzilor si mai ales a consumului redus de carburant/energie. Cat despre protejarea mediului, se poate spune ca este doar partiala, intru-cat atunci cand este alimentata cu combustibil, masina continua sa produca emisii de dioxid de carbon care sunt eliberate in atmosfera.

 

In cazul in care te decizi sa cumperi o masina hibrid, una electrica sau una obisnuita, noi te asteptam la service-ul Autohut.ro pentru o revizie generala inainte ca tu sa pornesti la drum in noua achizitie.

 

 

Comments

comments

Postari similare