Home Utile 7 sfaturi simple pentru a economisi bani pe combustibilul automobilului tău

7 sfaturi simple pentru a economisi bani pe combustibilul automobilului tău

by autohut


Achiziționarea unui automobil poate fi unul dintre cele mai importante momente din viața unei persoane. Astfel, atunci când vine vorba de cumpărarea unei noi mașini, majoritatea persoanelor au un buget bine stabilit în baza căruia vor analiza piața și vor alege opțiunea care li se potrivește cel mai bine. Însă, de cele mai multe ori, atunci când stabilim bugetul pentru un automobil, nu luăm în calcul decât costul achiziționării acestuia, și astfel omitem costurile pe care le va presupune întreținerea și utilizarea sa.

 

Unul dintre aceste costuri este reprezentat de combustibil. Fie că vrem sau nu, realitatea este că nu putem conduce un automobil, și implicit nu ne putem deplasa la destinația dorită cu acesta, fără să plătim combustibilul pe care îl presupune deplasarea. Prin urmare, fiind vorba de un cost care nu poate fi evitat, este important de știut măcar ce putem face pentru a-l diminua. De aceea, în rândurile de mai jos am enumerat 7 sfaturi simple de urmat pentru a eficientiza consumul de carburant al autoturismului tău.

 

  1. Fii consecvent cu privire la mentenanța automobilului tău. Niște bujii uzate sau frâne defecte sunt doar două exemple de piese auto care pot influența consumul general de combustibil al automobilului tău.

 

  1. Evită staționarea cu motorul pornit. Regulă de aur: dacă îți propui să staționezi pentru mai mult de 60 de secunde, atunci oprește motorul mașinii.

 

  1. Asigură presiunea corespunzătoare a anvelopelor. Pe lângă faptul că acest aspect va asigura un consum mai redus de combustibil, astfel vei putea încetini și procesul de uzură al pneurilor.

 

  1. Evită încărcătura inutilă. Poate că acest sfat pare evident, dar este surprinzător câte lucruri nefolositoare se pot găsi în habitaclul unui automobil. De aceea, este recomandat ca periodic să inspectezi interiorul și portbagajul mașinii tale, pentru a te asigura că nu transporți nimic inutil cu tine.

 

  1. Utilizează aerul condiționat cu discreție. Confortul este mai important pentru unii decât pentru alții, însă de multe ori aceeași temperatură poate fi obținută în habitaclu prin deschiderea geamurilor în timp ce mașina este în mișcare.

 

  1. Frânează inteligent. Cu alte cuvinte, nu aștepta până ce ajungi aproape în dreptul semaforului pentru a începe să încetinești. De cele mai multe ori, frânarea în prealabil te poate ajuta să eviți nevoia de a opri complet.

 

  1. Uleiul potrivit. Utilizarea uleiului recomandat de producător poate îmbunătăți consumul de carburant al autoturismului tău.

 

Prețul carburantului va continua să crească. Astfel, de-a lungul anilor, obiceiurile pe care ți le formezi în materie de utilizare a automobilului pot face o diferență masivă din punct de vedere financiar.

(Sursa foto: Pexels.com)

Comments

comments

Postari similare