Home Utile Ghid util: 3 pași de urmat la înlocuirea unei baterii auto

Ghid util: 3 pași de urmat la înlocuirea unei baterii auto

by autohut

Bateriile auto nu rezistă pentru totdeauna. Dacă observi că intensitatea luminii emisă de farurile automobilului tău este mai mică sau au trecut câțiva ani buni de când ai cumpărat o baterie nouă pentru acesta, este posibil să fie nevoie să te interesezi de achiziționarea și înlocuirea actualei baterii.

 

Desigur, există două opțiuni când faci această alegere: îți poți duce autoturismul la un mecanic auto experimentat, sau te poți ocupa tu personal de înlocuirea bateriei. Acest proces nu este complicat și poate fi efectuat la majoritatea autoturismelor cu ajutorul unor unelte. În cazul în care vei opta pentru a doua opțiune, mai jos ți-am enumerat 3 sfaturi pe care ar trebui să le ai în vedere atunci când vei face tranziția la o nouă baterie pentru autoturismul tău.

Asigură-te că bateria trebuie înlocuită

Pentru a nu pierde timp și bani pe înlocuirea unei baterii auto în mod inutil, este recomandat să te asiguri în prealabil că trebuie să efectuezi această operațiune. Nu vrei să-ți irosești resursele pe achiziționarea unei baterii noi și pe montarea acesteia, în condițiile în care cea pe care o aveai deja montată nu trebui înlocuită.

 

Dacă observi existența unor reziduuri de culoare albă sau albastră în jurul bornelor de contact ale bateriei, este posibil ca simpla curățare a acestora să remedieze problemele întâmpinate. Atenție însă: nu atinge bornele cu mâinile goale. Este posibil ca acestea să fie acoperite cu acid sulfuric, care îți va arde pielea.

Înlătură vechea baterie

În cazul majorității autoturismelor, bateria este amplasată sub capotă. După identificarea poziționării bateriei, este important să analizezi bornele de contact pentru a observa care este cea pozitivă (în general este conectată la un cablu roșu și are un simbol “+” în preajma sa), și cea negativă ( în general conectată la un cablu negru și are un simbol “-” în apropiere).

 

Deconectează aceste cabluri de la borne, asigură-te că nu intră în contact direct unul cu celălalt, iar apoi înlătură orice șuruburi sau cleme care țin bateria fixă de șasiul automobilului. Apoi înlătură cu grijă bateria din automobil. O astfel de baterie cântărește în general între 13 și 27 de kilograme. Astfel, dacă ai probleme cu spatele, este recomandat să ceri o mână de ajutor.

Montează noua baterie

Primul pas este curățarea capetelor de la cablurile care se conectează la baterie. Poți folosi o soluție cu bicarbonat de sodiu și o perie de sârmă. În cazul în care capetele au fost afectate grav de coroziune, este recomandat să iei în calcul opțiunea de a te duce la un mecanic pentru a le repara sau înlocui. După curățare, lasă suprafețele să se usuce. Montează noua baterie în spațiul de unde ai scos-o pe cea veche. Strânge la loc șuruburile sau clemele care țin bateria fixă pe șasiu, iar apoi asigură-te că montezi cablurile pe bornele potrivite: întâi cel roșu pe borna cu simbolul “+”, apoi cel negru pe cea cu simbolul “-” .

 

Comments

comments

Postari similare