Home Utile Condusul în afara orașului, sfaturi pentru șoferii începători

Condusul în afara orașului, sfaturi pentru șoferii începători

by autohut

Senzația de a conduce pe o șosea întinsă in afara orașului este o experiență pe care orice șofer începător o așteaptă. Permisul de conducere îți oferă de acum libertatea de a te duce oriunde dorești, astfel că o excursie de un weekend la munte este o idee care îți va surâde cu siguranță mai des. Primul tău drum în afara orașului implică pe lângă bucuria unei destinații așteptate și multă responsabilitate. Alocă așadar atenția cuvenită pentru primul drum în afara orașului, câteva sfaturi te vor ajuta să fii pregatit așa cum trebuie. Ține cont de câteva sfaturi:

  1. Planifică tot

Este important să ai grijă chiar și la cele mai mici detalii. Dacă vei folosi GPS-ul telefonului pentru a ajunge la destinație, asigură-te ca te va ține bateria. Cel mai bine este să ai în dotare încărcătorul auto.

Un factor foarte important de luat în considerare este cel al vremii, astfel că trebuie să ai mașina pregătită adecvat pentru condițiile meteo. Este cert că altfel va fi mașina pregătită pentru o excursie la schi.

Nu amâna pentru atunci când te întorci achiziția unei piese auto pe care ți-ai planificat de mai mult timp să o cumperi. Este simplu să comanzi online exact ceea ce ai nevoie pentru modelul mașinii tale, ca de exemplu piese Ford.

  1. Vizitează mecanicul

Chiar dacă ai de făcut doar un schimb de ulei sau trebuie să îți pui anvelope noi pentru călătorie, vizita la mecanic este utilă. El îți va spune dacă mașina ta este pregătită pentru o călătorie lungă. Este foarte bine să fie verificate înainte de plecare nivelul lichidelor (lichidul de frână, lichidul de parbriz, lichidul de răcire, lichidul de servodirecție). Totodată, foarte important de văzut sunt și plăcuțele de frână și sistemul de direcție.

  1. Alcătuiește-ți kitul de urgență

Chiar și pentru condusul în oraș de zi cu zi, este util să ai un set de prim ajutor, acesta cu atât mai mult trebuie să fie prezent dacă pleci la drum lung, totodată fiind de dorit mai multe instrumente. Este necesar să ai cu tine cric (te ajuta pentru schimbarea roții), anvelopa de rezervă, cabluri de pornire în cazul în care cedează bateria. Chiar dacă nu știi să le folosești, este bine să le ai cu tine pentru că vei găsi o persoană care să te ajute cu utilizarea lor.

Dacă ai plecat la drum iarna, ia în considerare să ai la tine: pături, alimente, apă, lanternă, o baterie suplimentară de telefon mobil, lanțuri antiderapante, lopată pentru zăpadă, chibrituri. Nu este vorba de a fi paranoic, trebuie să fii sigur și pregătit.

  1. Alege o distanță potrivită

Nu pune multă presiune asupra ta ca șofer, dat fiind faptul că este prima dată când faci un drum lung. Așadar, dacă pleci vineri și te întorci dumnică, nu alege o destinație unde ajungi în 7 sau 8 ore. Ia în considerare când planifici plecarea și posibilitatea de a face pauze. Așadar, nu te angaja într-un traseu maraton. Te poți asigura că mai este un șofer cu tine în care ai încredere și care poate prelua volanul mașinii.

  1. Fii odihnit

Călatoria pentru tine începe de fapt cu o zi mai devreme, asta pentru că șoferul are responsabilitatea să se asigure că este pregătit pentru un condus pe o perioadă mai lungă. Somnul bun, o masă bună sunt importante. Nu este indicat să pleci dacă ai petrecut o noapte în urmă, acest lucru poate duce la încetinirea timpului de reacție sau îți poate împiedica abilitatea de a lua decizii bune pe șosea.

Distrează-te și bucură-te de șofat! Ia-ți muzică cu tine, însă nu o da tare pentru a nu-ți distrage atenția și nu lăsa vreunul dintre pasageri să ia decizii cu care nu ești de acord și care te abat de la planul pe care ți l-ai creat.

Sursa foto: Shutterstock.com

Comments

comments

Postari similare