Home Utile Distribuția la mașină – rolul acesteia, când trebuie schimbată, tipuri de distribuție

Distribuția la mașină – rolul acesteia, când trebuie schimbată, tipuri de distribuție

by autohut

“Am probleme la distribuție” sau “Trebuie să schimb distribuția la mașină” sunt lucruri pe care le auzim mereu la prieteni sau colegii de muncă. Însă despre ce înseamnă mai exact “distribuția mașinii”, câte tipuri de distribuție sunt și când trebuie schimbat acest sistem al motorului, vorbim puțin mai jos.

Schimbul unui kit de distribuție se face într-un service auto autorizat, așa că dacă trebuie să treci prin acest proces cu mașina ta, noi te așteptăm cu mare drag la service-ul Autohut, primul service autorizat din București ce funcționează sub franciza elvețiană CarXpert. Dar până atunci, credem că este important să te familiarizezi cu câteva noțiuni de bază ce sunt legate de distribuția la mașină.

Ce reprezintă distribuția mașinii?

Când are loc un schimb de distributie?

Unde schimbi kit-ul de distribuție al mașinii?

Ce reprezintă distribuția mașinii?

Distribuția joacă un rol important în coordonarea anumitor piese auto de sub capota mașinii tale, pentru a se respecta timpii de ardere ai motorului. Distribuția mașinii este formată dintr-o serie de sisteme ale motorului, responsabile de admisie, evacuare și poziția pistoanelor. Toate aceste subansambluri lucrează împreună, iar de sincronizarea acestora se ocupă kitul de distribuție al motorului.

Kitul de distribuție al motorului este format din:

  • Cureaua dințată de antrenare;
  • Rola de ghidare;
  • Rola întinzătoare.

La unele motoare cu ardere internă, kit-ul de distribuție poate conține și pompa cu apă, această piesă auto fiind pusă în mișcare de aceeași curea de antrenare.

Când are loc un schimb de distribuție?

Este important să știi ce fel de distribuție există la motorul mașinii tale, pentru că acest lucru poate determina regularitatea cu care trebuie să schimbi kit-ul de distribuție.

Distribuția este de 3 feluri:

  • Pe curea;
  • Pe lanț;
  • Pe pinioane.

În cazul în care mașina ta are o distribuție pe curea, specialiștii recomandă o schimbare a kit-ului de distribuție după aproximativ 90.000 kilometri parcurși (sau după 5 ani). Aceasta bornă de kilometri/timp are un caracter preventiv, pentru a se evita ruperea curelei. În cazul în care cureaua dințată de antrenare s-a rupt, pistoanele vor lovi în supapele ramase deschise.

Dacă distribuția mașinii tale este pe lanț, schimbarea kit-ului se va face mai rar. Specialiștii recomandă o vizită la service-ul auto, pentru schimbarea distribuției pe lanț, la fiecare 180.000 de kilometri parcurși. Cu toate acestea, există mașini pe piață cu distribuție pe lanț la care kit-ul nu se schimbă niciodată.

Unde schimbi kit-ul de distribuție al mașinii?

A venit momentul să schimbi distribuția la mașină? Vrei să ajungi într-un loc în care o echipă întreagă de profesioniști te așteaptă cu cele mai bune soluții pentru mașina ta? Vrei să îți primești mașina în cel mai scurt timp posibil?

Atunci întrebările tale își găsesc răspunsurile la service-ul Autohut, primul service auto din București ce funcționează sub franciza elvețiană CarXpert. Service-ul Autohut este un atelier auto multimarcă, situat pe Bulevardul Nicolae Grigorescu, nr 110, Sector 3 (zona Piață Sălăjan), București.

Iată câteva motive pentru care să apelezi la service-ul Autohut:

  • Piesele auto comandate pe site pot fi instalate chiar în atelier;
  • Prețuri promoționale pentru serviciile oferite;
  • Plată în rate prin Card Avantaj sau StarBT, atât pentru piese cât și pentru manoperă;
  • Garanție completă, atât pentru piese cât și pentru manoperă;
  • Personal calificat, cu experiență în domeniul auto.

Speram că informațiile pe care le-ai citit în acest articol îți vor fi de folos. Chiar dacă procedura de schimbare a distribuției poate fi mai costisitoare decât o banală revizie tehnică, este important să schimbi distribuția la mașina ta din timp, așa cum ți-am arătat în rândurile de mai sus. Reține un lucru extrem de important: cu cât știi mai multe despre mașina ta, cu atât poți să o întreții mai bine, iar ea să fie alături de tine pentru mai mult timp, atât în vacanțe cât și în timpul unei săptămâni de lucru.

Sursa foto: https://www.pexels.com/photo/grey-and-black-engine-191738/

Comments

comments

Postari similare