Home Utile Pleci in vacanta iarna cu masina? Iata ce trebuie sa verifici foarte atent!

Pleci in vacanta iarna cu masina? Iata ce trebuie sa verifici foarte atent!

by autohut

O calatorie cu masina este o placere, mai ales daca urmeaza sa vizitezi obiective turistice importante. Cu toate acestea, planificarea unei astfel de vacante trebuie sa se faca foarte atent si ori de cate ori se identifica o problema tehnica a masinii sa ceri ajutor specializat. Nu este bine sa pleci in vacanta atunci cand masina are ceva probleme intrucat este destul de neplacut sa remediezi problema in timpul drumului.

Ori de cate ori crezi ca este nevoie de inlocuirea unor piese auto, nu ezita sa faci acest lucru. Nu cumpara niciodata de pe site-urile de dezmembrari, ci opteaza pentru piese noi de calitatea buna. Pe Autohut poti gasi piese auto originale sau aftermarket, de o calitate foarte buna, pentru aproape toate brandurile cunoscute de masini.

Iata mai jos ce sa verifici mai inainte de a planifica o calatorie cu masina:

Starea anvelopelor si tipul acestora

Daca vei porni la drum in timpul iernii mai mult ca sigur vei avea nevoie de anvelope de iarna. Nu opta pentru anvelopele all season, chiar de vei sti ca poti face economie intrucat nu vor face fata unui strat mare de zapada. Cel mai bine ar fi ca pentru SUV-ul tau sa alegi anvelope off-road, atunci cand vei pleca la drum in zone cu denivelari, reusind astfel sa parcurgi traseul pe care ti l-ai ales. Daca deja ai anvelopele potrivite sezonului sau zonei in care mergi este bine sa verifici atent starea lor, mai ales daca au fost cumparate cu ceva timp in urma. Ca orice alt produs, aceste anvelope au un termen de valabilitate si pentru a nu-ti face probleme ar fi indicat ca atunci cand observi anumite imperfectiuni sa le schimbi, cu unele noi. Pe Autohut poti gasi o gama variata de anvelope, la preturi destul de diverse.

Bateria masinii

Aproape cu totii stim cat este de important acumulatorul unui autoturism. Am putea spune ca este inima masinii tale, fara de care nu este posibil sa pornesti la drum. Daca masina nu dispune de o baterie buna va avea probleme la pornire si vei fi nevoit sa o impingi. Cu siguranta, nu te imaginezi facand acest lucru pe un drum plin de zapada, asa ca daca deja observi ca bateria se descarca mai usor sau daca deja ai cumparat-o de ceva ani, ar fi bine sa o inlocuiesti. Cel mai adesea, bateria pune probleme conducatorului auto in timpul sezonului rece.

Stergatoarele

Desi nu sunt piese auto de mare importanta care sa poata impiedica functionarea autoturismului, stergatoarele sunt indispensabile mai ales in timpul sezonului rece, fiind multe precipitatii. Daca nu vei avea niste stergatoare bune ori atunci cand acestea nu mai functioneaza corespunzator s-ar putea ca intreaga ta calatorie sa se transforme intr-o adevarata aventura. De aceea, ar fi indicat sa previi aceasta situatie si sa inlocuiesti aceste componente ori de cate ori constati ca este o problema.

Ambreiajul

Odata cu trecerea timpului starea ambreiajului s-ar putea deteriora. Atunci cand constati ca masina intra destul de greu in viteza, se accelereaza mai mult decat de obicei si nu mai prezinta acelasi demaraj, ar fi bine sa ceri sfatul unui service autorizat care sa verifice starea ambreiajului tau. Aceste semne ar putea necesita inlocuirea componentelor ambreiajului tau. Fiind o piesa componenta de mare importanta pentru buna functionare a masinii tale, ar fi bine sa verifici cu atentie starea sa si sa nu pornesti la drum daca constati probleme.


Sursa foto: pixabay.com

Comments

comments

Postari similare