Home Utile Top 7 mașini cu un consum redus (2018)

Top 7 mașini cu un consum redus (2018)

by autohut

Nimic nu sună mai bine pentru buzunarul tău decât o mașină cu un consum redus, fie ea electrică, fie ea de clasă mică. Pentru că din momentul în care ți-ai cumpărat un super-autoturism cât se poate de prietenos cu litrii de carburant pe care trebuie să îi consume (oraș/afară), tu rămâi și cu mai mulți bani în buzunar, dar și cu o mașină pe care să te poți baza în orice situație.

Deci cum 2018 este aproape pe terminate și nicio altă lansare nu pare să mai aducă ceva nou pe piața autoturismelor economice până anul viitor, n-ar strica să facem încă de pe acum un top 7 al mașinilor cu cel mai redus consum. Dacă vrei să faci un cadou de Crăciun cum nu ți-ai mai făcut niciodată, o mașină ce consumă incredibil de puțin este potrivită pentru un șofer care toată ziua are treabă prin oraș sau în afara lui. Deci nu strică să citești acest articol până la final:

1.Top mașini cu un consum redus – Opel Corsa CDTi

Pentru 15.800 de euro + TVA, prețul pe care trebuie să îl scoți din buzunar pentru Opel Corsa CDTi, mașina este absolut incredibilă, atunci când vorbim despre combustibilul consumat la suta de kilometri: 3 litri (propulsor diesel 1.3 l / 95 CP). Dacă ții cont și de faptul că un Opel Astra este una dintre cele mai simplu de întreținut modele de pe piață, cu piese auto ușor de procurat online și livrate rapid oriunde vrei, poate că această mașină chiar merită să ocupe primul loc în acest clasament.

2. Top mașini cu un consum redus – Fiat 500 MJet

Din Italia sosește la final de an o mașină extrem de prietenoasă pentru buzunarul nou. Este vorba despre modelul 500 MJet al celor de la Fiat, pentru care trebuie să achiți 16.300 de euro + TVA. Fiat 500 MJet scoate 3 litri la suta de kilometri, având tot un motor de 1.3 litri diesel, de 95 CP. Cam asemănătoare datele tehnice cu cele ale lui Opel Corsa CDTi, nu-i așa? Ei bine, prețul puțin mai mare îl urcă pe Fiat 500 MJet pe podium, însă doar până pe poziția 2.

3. Top mașini cu un consum redus – Peugeot 208 BlueHDI

Francezii nu au trădat niciodată, atunci când a fost vorba de mașini economice pe motorină. Este și cazul noului Peugeot 208 BlueHDI, cu un consum de 3 litri la 100 km (în afara orașului) și un motor de 1.6 l de 75 CP. Iată așadar cine ocupă și cea de-a treia poziție a podiumului nostru, o mașină pentru care trebuie să scoți din buzunar 13.000 euro + TVA.

4. Top mașini cu un consum redus – Ford Fiesta TDCi

Chiar dacă americanii de la Ford fac mașini pentru State cu un consum uriaș, piața din Europa necesită o abordare mai economică a problemei. De aceea, noul Ford Fiesta TDCi are nevoie de doar 3.1 litri la suta de kilometri parcurși (la drum lung), având un motor de 1.5 diesel de 75 CP. Prețul acestui model de Ford este de 14.000 de euro + TVA.

5. Top mașini cu un consum redus – Citroen C3 BlueHDI

Încă un francez în topul nostru: Citroen C3 BlueHDI nu îți va cere mai mult de 3.1 litri la 100 km parcurși. Este o mașină pe cât de cochetă, pe atât de economică. Vine cu o motorizare de 1.6 litri diesel de 75 CP, iar pentru achiziționarea ei, trebuie să plătești nici mai mult, nici mai puțin de 12.700 de euro + TVA.

6. Top mașini cu un consum redus – Skoda Fabia TDI

Este o mașină cum toate ar trebui să fie, mai ales când vorbim despre consumul pe care Skoda Fabia TDI îl oferă: 3.1 litri / 100 kilometri parcurși – în regim extraurban. Cât despre motorul de sub capotă, acest model de Skoda oferă o putere de 90 CP (motor de 1.4). Prețul pentru o Skoda Fabia TDI – 15.200 de euro + TVA.

7. Top mașini cu un consum redus – Renault Clio dCi

Și ultima, dar nu cea din urmă: Renault Clio dCi, mașina care “papă” la suta de kilometri parcurși (în afara orașului) 3.1 litri de carburant. Acest model și cel de pe poziția 2 a clasamentului – Fiat 500 Mjet – sunt singurele mașini din acest top în 2 portiere laterale. Poate că e bine să știi acest “mic” detaliu, înainte de a-ți face calculele pentru următoarea ta mașină. Echipată cu un motor diesel de 1.5 l, generează o putere de 75 CP și dacă vrei să fie a ta, trebuie să scoți din buzunar 12.500 de euro + TVA.

Iată topul celor mai economice mașini din acest an. Francezii stau bine la mașini care consuma puțin pe diesel, însă pe cine mai miră acest lucru? Cât despre Ford, Skoda sau Fiat, poate că ar trebui să le dai o șansă acestor mașini, dacă ești un fan al brandurilor respective. Și spunem asta pentru că te vei bucura de o experiență inedita în spatele volanului, iar banii economisiți pe carburant vor fi de bun augur pentru excursii de început de an, cu noua ta mașină.  

Sursa foto: https://pixabay.com/en/car-interior-car-interior-dashboard-1458723/

Comments

comments

Postari similare