Home Utile Principalele piese auto pe care este bine sa le verifici in sezonul rece

Principalele piese auto pe care este bine sa le verifici in sezonul rece

by autohut

 

 

Atunci cand vine sezonul rece, suntem mai predispusi sa ajungem la medic, sa ne verificam starea si sa ne facem analizele. In aceeasi masura, un sofer responsabil trebuie sa isi faca timp sa isi duca masina intr-un service auto, unde mecanicii sa verifice starea tehnica a masinii si sa se asigure ca fiecare piesa functioneaza in conditii normale.

 

Vizita la un service si analiza starii pieselor auto

 

Cand nu stii cum sa faci o revizie asupra masinii tale, este indicat sa apelezi la un service auto cu angajati profesionisti care sa recunoasca piesele uzate si sa iti faca recomandari cu privire la cele care necesita reparatii sau inlocuire. Actionand preventiv si alegand sa apelezi la specialisti in acest domeniu, te asiguri ca prelungesti durata de viata a autoturismului si circuli in conditii de siguranta.

Ce piese auto si accesorii trebuie sa verifici in sezonul rece

 

In cap de lista pentru “analizele” sezonului de iarna se afla anvelopele auto. Cand temperaturile scad sub 0 grade, soseaua devine alunecoasa, iar controlul asupra masinii este mai greu de tinut. De aceea, asa cum spun si normele Codului Rutier, anvelopele de vara se schimba cu cele de iarna, principala caracteristica a acestora fiind legata de rezistenta la conditiile climatice nefavorabile aparute pe carosabil.

 

Un alt punct important pe care trebuie sa il verifici este sistemul de franare. Dupa ce ti-ai echipat masina cu anvelope de iarna si, auxiliar, cu lanturi pentru anvelope, este bine sa ai in vedere ca franele trebuie sa actioneze corect ori de cate ori ai nevoie. O simpla amanare iti va aduce prejudicii si va ingreuna traficul. Daca ai un sistem de franare uzat si simti ca franele nu au un impact imediat, prima masura pe care trebuie sa o ai in vedere este schimbarea lor.

 

Instalatia de climatizare poate ceda atunci cand temperaturile scad. Functia principala a sistemului de climatizare este asigurarea conditiilor climaterice optime in interiorul masinii. Este lesne de inteles ca vara il folosim pentru aer conditionat si iarna pentru incalzire. Cand iarna se instaleaza, inghetul ajunge si la instalatie. Aceasta este mai solicitata in timpul iernii, pentru ca nu poti sa circuli fara incalzire in masina.

 

Fii vigilent si acorda importanta si farurilor. Tine cont ca, pe timpul iernii, ceata isi face aparitia in mod vertiginos si iti ingreuneaza in mod evident sofatul. Pe Autohut vei gasi leduri concepute special pentru ceata, care te vor ajuta sa ai o vizibilitate buna in trafic.

Sursa foto: http://www.marketwatch.com/

Comments

comments

Postari similare