Home Stiri Oglinzile laterale vor disparea din 2018

Oglinzile laterale vor disparea din 2018

by autohut
Oglinzi laterale vs sistem de camere laterale

Oglinzile laterale sunt prezente in viata oricarui sofer inca de la primul curs de conducere auto: dupa asezarea soferului pe scaun urmeaza reglarea scaunului, punerea centurii, reglarea oglinzilor laterale si retrovizoare. Evolutia tehnologiei, insa, nu tine cont de acest lucru – se anunta revolutionarea orientarii in spatiu: din 2018 vor disparea oglinzile laterale.

Oglinzi laterale vs sistem de camere laterale

Sursa foto: carbuyer.co.uk

Dispar oglinzile laterale si apoi…

Modernizarea autovehiculelor pare sa fie abia la inceput. Producatorii de masini si furnizorii de piese auto se pricep de minune sa scorneasca noi design-uri pentru imbunatatirea aspectului autovehiculelor, pentru optimizarea dispozitivelor de electronica auto si pentru sporirea confortului din interiorul lor.

Cu aer conditionat sau fara, cu tetiere sau fara, cu lumini interioare sau fara, cu ecrane unde pasagerii sa urmareasca videoclipurile preferate sau cele mai noi episoade ale filmelor seriale pe care le indragesc, cu sisteme audio de toate soiurile, cu incalzire in scaune si banchete, cu sistem de masaj in scaune si… lista de inovatii poate continua.

Mai nou, o companie franceza si o companie japoneza vor colabora in vederea crearii unui sistem de camere de bord care sa inlocuiasca oglinzile din lateralele masinii.

Mai exact, Valeo si Ichikoh Industries au creat un proiect pentru inlocuirea oglinzilor literale cu un sistem de camere laterale care sa afiseze imaginile pe monitoare instalate in bordul masinii. Cele doua companii au colaborat anterior pentru crearea unor sisteme de iluminat.

Ministerul Transporturilor din Japonia a analizat proiectul celor doua companii si a anuntat ca aceasta inovatie corespunde regulilor de siguranta in trafic si ca incurajeaza initiativa suprimarii oglinzilor laterale si inlocuirea acestora cu sistemul de camere.

Electronica auto

Sursa foto: nextgreencar.com

 

Inlocuirea oglinzilor laterale cu sistemele de camere si cu sisteme de senzori de parcare are ca scop imbunatarie esteticii masinilor, dar si eliminarea punctului mort (lipsit de vizibilitate) si facilitarea executarii parcarilor.

Specialistii sustin si ca poluarea fonica din interiorul masinii este redusa considerabil prin eliminarea oglinzilor laterale si ca aceasta schimbare va avea un efect benefic si asupra consumului de combustibil, care se va diminua datorita faptului ca autovehiculele vor si mai aerodinamice.

Fabricarea la scara larga a autovehiculelor cu sisteme de camere laterale in locul oglinzilor laterale este preconizata pentru 2018.

Cum tine piata romaneasca pasul cu schimbarile tehnologiei?

In ultima vreme, unii distribuitori de piese auto chiar reusesc sa se adapteze rapid si eficient inovatiilor inginerilor straini, iar noi ne mandrim a fi din randul acestora.

Primul pas este montarea de senzori de parcare pentru autovehiculul personal, pentru a te obisnui cu orientarea in spatiu.

Daca iti doresti sa te aliniezi tendintei generale de modernizare a autovehiculelor, este timpul sa te asiguri ca masina ta este dotata cu diferitele sisteme care sa te atentioneze cand esti in trafic sau cand parchezi. Pentru acest lucru, poti solicita consultanta din partea specialistilor nostri sau poti alege direct din sectiunea de electronice auto un set de senzori de parcare ce iti pare cel mai potrivit pentru masina ta.

Comments

comments

Postari similare

Lasa-ne un comentariu