Home StiriDiverse Stii care sunt cele mai vandute piese auto in Romania ?

Stii care sunt cele mai vandute piese auto in Romania ?

by autohut

Cele mai vandute piese auto in Romania- sistemele de suspensie. Cauza: drumurile proaste

 

Conform  analizei autohut.ro, in 2014 cele mai vandute piese auto in Romania au fost legate de sistemul de suspensie, urmate de piesele auto aferente sistemului de franare si de produsele ce tin de reviziile tehnice periodice (filtre, ulei etc). Cauza acestei stari de fapt o reprezinta calitatea extrem de proasta a drumurilor din tara noastra.

Acest lucru este de asemenea un factor determinant pentru starea tehnica a parcului auto national – conform statisticilor D.R.P.C.I.V. (Directia Regim Permise de Conducere si Inmatriculare a Vehicolelor) se observa o imbatrinire accentuata a parcului auto national pe fondul cresterii numarului de vehicule second hand, in marea lor majoritate mai vechi de 5 ani. Astfel, anul trecut, dintr-un total de aproximativ 4.7 mil. de autovehicule inregistrate in Romania, peste jumatate (2,7 mil) aveau o vechime de mai mult de 10 ani. Analizand dupa marca brandurilor cele mai vandute piese auto, dupa marca, au fost cele pentru: VW, Opel, Dacia si Ford.

Piata pieselor auto este strans legata de calitatea si varsta parcului auto national, de comportamentul proprietarilor in raport cu vehiculele pe care le detin prin calitatea exploatarii si intretinerii autovehiculelor, de conditile tehnice de drum, educatia rutiera etc. Toti acesti factori influenteaza direct evolutia pietei de piese auto, insa nu de fiecare data acest lucru este imbucurator pentru distribuitorii ce desfasoara o activitate profesionista si concurentiala.

Piata neagra a pieselor auto, comertul cu componente contrafacute perturba semnificativ acest domeniu. Clientii opteaza de cele mai multe ori pentru solutii ieftine, de compromis, cu efect pe termen scurt, ceea ce incurajeaza tocmai dezvoltarea pietei nereglementate si nesupravegheate din domeniu, in detrimentul jucatorilor autorizati”, spune Alexandru Stoinea, reprezentant autohut.ro

Cum pot fi combatute astfel de practici? Care este reteta succesului intr-o astfel de piata?

“Facem eforturi prin diferite mijloace sa contribuim la educarea soferilor si detinatorilor de autovehicule in sensul de a constientiza importanta deciziilor pe care acestia le iau cu privire la intretinerea autovehiculelor si la exploatarea in conditii de maxima siguranta. Totodata promovam calitatea la un pret accesibil, oferim garantie pentru toate produsele distribuite si oferim alternative de achiztie a peste 2.000.000 de piese auto in sistem de rate. Publicam periodic studii, analize in incercarea de a educa consumatorii si de a le oferi alternative cat mai aproape de nevoile acestora. O astfel de abordare in raport cu piata va determina un proces natural de selectie” spune Alexandru Stoinea, reprezentant autohut.ro

Autohut.ro este pe locul 3 in top vanzari de piese auto pe Bucuresti, cu o cifra de afaceri de aproape 1 milion de lei in anul 2014.

***

Despre Autohut.ro

Autohut.ro este unul dintre principalii jucatori de pe piata de piese auto online ce ofera un portofoliu complet de peste 2 milioane de piese si accesorii pentru orice tip de masina, la preturi deosebit de atractive. Fiind optimizat pentru utilizarea prin intermediul smartphone-urilor si tabletelor este cel mai ușor de utilizat magazin online de piese auto, care oferă profesionalism, promptitudine, siguranță, garanția produselor și nu în cele din urmă, un preț corect.

Pentru mai multe detalii si pentru consultarea ofertei Autohut, va recomandam sa accesati website-ul Autohut.ro  sau sa ii contactati la adresa [email protected]

Comments

comments

Postari similare

Lasa-ne un comentariu